Japonya Hükümeti tarafından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Kalkınma Ajansları ile iş birliği içinde yürütülen “COVID-19 Krizine Yanıt ve Dayanıklılık Projesi kapsamında işletmelerin COVID-19 gibi belirsizliklere karşı dayanıklılıklarının arttırılması ve belirsizlik karşısında iş sürdürülebilirliklerinin sağlanması için işletmelere eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilmesi amaçlanmaktadır.
Bu kapsamda verilecek olan eğitimler devam ediyor:
STRATEJİK PLANLAMA VE SÜRDÜRLEBİLİR İŞ MODELİ TASARIMI EĞİTİMİ 8 Mart 2021 ve 9 Mart 2021 tarihinde aşağıda belirtilen saat aralığında iki bölüm olarak zoom üzerinden yapılacaktır.
8 Mart 2021: 09.30 – 13.30
9 Mart 2021: 09.30 – 13.30
Eğitim Konuları :
- Belirsizlik Döneminde Stratejik Planlama Süreci. Bu modülde belirsizlik tanımı, belirsizlik ile başa çıkma yöntemleri ile stratejik planlama süreci unsurları değerlendirilecektir.
- Genel ve Sektörel Çevre Analizi. Bu modülde işletmelerin stratejik planlama sürecinde kullanabilecekleri PEST Analizi ve Sektörel Rekabet Analizini nasıl yapabilecekleri uygulamalı olarak gösterilecektir.
- Varlık ve Yetenek Analizi. Bu modülde işletmelerin değer zinciri analizi unsurları çerçevesinde varlık ve yeteneklerini benchmark sistematiği ile nasıl gerçekleştirebilecekleri işlenecektir
- Portföy Analiz Teknikleri ve İş Modeli Kanvası. Bu modülde BCG Matrisi, Mc Kinsey Yönlendirici Politika Matrisi gibi araçlarla ürün portföylerini nasıl gerçekleştirebilecekleri; Elde edilen tüm veriler ışığında uzun dönemli iş modellerini ne şekilde oluşturabilecekleri değerlendirilecektir.
Eğitmen: Hakan Aslan
Son başvuru tarihi: 5 Mart 2021
YENİ MEVZUATA UYGUN YENİLİKÇİ ÜRÜN MODELLERİ GELİŞTİRİLMESİ EĞİTİMİ 4 Mart 2021 ve 5 Mart 2021 tarihinde aşağıda belirtilen saat aralığında iki bölüm olarak zoom üzerinden yapılacaktır.
4 Mart 2021: 09.30 – 13.30
5 Mart 2021: 09.30 – 13.30
Eğitim Konuları :
- Mevzauata göre AR-GE, Yenilik ve Tasarım Faaliyetleri ilgili kavramlar ve trendler
- Siparişe Dayalı Ar-Ge, Yenilik ve Tasarım Faaliyetleri, Temel Bilimler Desteği, Tasarım Tescil Desteği, Destek ve Teşvikin Kapsamı
- Yeni Ürün Geliştirme Stratejisi ve Adımları. Şirketlerin inovasyon yönetimini organizasyonel yapıya nasıl entegre edebileceği ve bunun AR-GE ile ilişkilendirilmesi. Farklı teknik, yöntem ve iyi uygulama örnekleri ile katılımcıların ürün geliştirme stratejisi aşamalarını içselleştirmesi sağlanacaktır.
Eğitmen: Tuğçe Aslan
Son başvuru tarihi: 3 Mart 2021
Eğitimler, COVID-19 Krizine Yanıt ve Dayanıklılık Projesi kapsamında ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.
Katılım 25 KOBİ ile sınırlandırılmıştır. Eğitime her KOBİ’den bir kişi katılabilir.
Kayıt yaptırmak isteyen işletmelerin BURADAN kayıt yaptırması gerekmektedir.