BEBKA desteğiyle Nilüfer Belediyesi bünyesinde Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi kuruldu.
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen ve Nilüfer Belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğiyle yürütülen sosyal girişimcilik projesi meyvesini verdi ve Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi açıldı.
381 BİN TL DESTEK SAĞLANDI
BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, merkezin açılışında yaptığı konuşmada Bursa’nın, girişimciliğinin merkezi olacağını dile getirdi. Bölgesel kalkınmayı desteklemek amacıyla örnek projelere imza atan BEBKA’nın, her alandan ve her kesimden insana hitap eden projelerin destekçisi olduğunu belirten Durak, “Kalkınmanın en önemli ayaklarından biri olan üretimin yanında doğal kaynakların, tarihi ve tabiî zenginliklerin korunması adına birçok kurum ve kuruluşa verdiğimiz desteği hızla devam ettiriyoruz. BEBKA olarak Nilüfer Belediyesi’nin yürüttüğü 509 bin 252 TL’lik toplam bütçeli, sürdürülebilir sosyal fayda üretim üssü noktasında Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi’ne 381 bin 939 TL destek sağladık. Merkezin, bölgemizin kalkınma yolculuğunda hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
‘SOSYAL SORUNLARA KALICI ÇÖZÜMLER’
Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de “Bizler Nilüfer’de 2017 yılından bu yana sosyal girişimcilik odağında çalışmalar yapıyoruz. Bursa’da sosyal girişim potansiyelini geliştirmeyi ve sosyal sorunlara kalıcı çözümler getirmeyi hedefleyen bu projemiz; Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi desteğiyle yürütülmeye başladı ve BEBKA tarafından da desteklenmeye hak kazandı. Açılışımızın ardından, geçtiğimiz sonbaharda düzenlediğimiz sosyal girişimcilik yarışmasını kazanan 6 ekip, burada paylaşımlı ofislerimizi kullanarak çalışmaya başlayacak ve inanıyorum ki kendi iş fikirlerini geliştirerek hayata geçirme imkânı bulacaktır.” diye konuştu.
MERKEZDE NELER VAR?
500 metrekarelik bir alanda kurulan Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi; eğitim ve etkinlik alanı, atölye, paylaşımlı ofis alanı, sosyalleşme alanı ve idarî ofisler olmak üzere 5 bölümden oluşuyor. Ayrıca bir adet toplantı salonu bulunuyor. Birbirinden parlak iş fikirleri olan geleceğin sosyal girişimci adaylarının merkezde yetiştirilmesi hedefleniyor.