BEBKA destekleriyle, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Orhangazi Asil Çelik Meslek Yüksekokulu’nda başlatılan “Mesleki Eğitim Hayallerimizle Kalkınıyoruz” projesinin açılışı gerçekleştirildi. Yaklaşık 530 bin TL maliyeti olan proje kapsamında meslek yüksekokuluna 1 adet Sanal Gerçeklik Laboratuvarı, 1 adet Kaynak Laboratuvarı ve 1 adet PLC Elektronik Laboratuvarı kazandırıldı.
ATÖLYE VE LABORATUVAR EKSİKLERİ TAMAMLANDI
Bu proje ile bölgenin ve özellikle imalat sanayinin ülke genelinde ve dünya pazarında yer edinmesine, bununla birlikte rekabet gücünün artmasına destek olmayı amaçladıklarını ifade eden BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonluğunda, ‘2019 yılı Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’ kapsamında desteklediğimiz bu proje sayesinde okulumuzun atölye ve laboratuvarlarının eksikliklerini tamamlayarak, öğrencilerimizin uygulama yapma imkanlarını artırdıkları modern bir tesis yapılmasına katkı koyduk.’ dedi.
PROJENİN %90’I BEBKA’DAN
BEBKA olarak bu merkeze, 21 adet bilgisayar laboratuvarının alınması, kaynak simülatörü ve çeşitli makinaların alımı, sanal gerçeklik gözlükleri ve Endüstriyel 3d yazıcının alınmasının yanı sıra, çeşitli eğitimleri de kapsayan ve projenin %90’ını içeren toplamda ise 449.861,81TL’lik rakamla destek olduklarını ifade eden Durak, burada eğitim alacak gençlerimizin, son dönemde ülkemizin özellikle teknoloji anlamında, yerli ve millileşme hamlesine katkı koyacağına ben yürekten inandığını ifade etti.
BURSA, MESLEKİ EĞİTİMİN ADRESİ OLUYOR
Açılış töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Üniversitenin 70 bin öğrenci ve 8 bin çalışanı ile büyük bir ilçe konumunda bulunduğuna işaret etti. Merkez ilçeler ve Mudanya hariç 15 meslek yüksekokuluna sahip olduklarının altını çizen Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Gelecek öğrencilerin o ilçeye kazandıracağı katma değerle birlikte üniversite tarafından bir şekilde istihdam probleminin çözülmesi yoluna gidilmiş. Yöneticilerin ve bölge sakinlerinin katkısıyla, meslek yüksekokullarımız Türkiye genelinde her zaman ön sıralarda yer alıyor. Bu da tercih yapan öğrencilerimiz ve aileleri tarafından iyi gözlendiğimizi gösteriyor. Son 2 yıldır kayıt yaptırma oranımız yüzde 98’in altına düşmüyor. Bu rakam 4 yıllık lisans programları dikkate alındığında bile Bursa’da meslek yüksekokullarının ciddi bir doluluk oranına eriştiğinin ve eşdeğer programlara göre daha üst düzey olduğunun bir göstergesidir” dedi.
HAYALLER GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR
Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın ise projenin başından sonuna kadar övgüyü hak ettiğini söyledi. Proje içerisinde yer alan herkesi tebrik eden Başkan Bekir Aydın; “Akademisyen dostlarımızın öncülüğünde ve BEBKA’nın destekleriyle geliştirilen bu projeyle, teknolojik hayallerin teknolojik anlamda hayata geçirildiği, hayal edilen her şeyin gerçek olduğunun kanıtlandığı, modern teknoloji ve tasarım laboratuvarlarının güzel Orhangazi’mizin bilim merkezi konumunda olan Orhangazi Meslek Yüksekokulu’na kazandırılmasından dolayı çok mutluyum. Bu eserin, meslek yüksekokulumuza, iş ve sanayi kesimine ve Orhangazi’mize hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.
Projenin açılış törenine BEBKA Genel Sekreteri M.Zeki Durak, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Orhangazi Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Orhangazi Asil Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fatih Karpat, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve meslek yüksekokulu personeli katıldı.