Bursa Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen BEBKA’nın destek sağladığı “E-Ihracat Kapasitesinin Artırılmasına Yönelik Profesyonel Mentor Havuzunun Oluşturulması” projesi kapsamında tamamlanan eğitim programından sertifika almaya hak kazanan akademisyenler ve öğretim görevlileri sertifikalarını aldılar.
Bursa Teknik Üniversitesi’nde tarafından düzenlenen sertifika törenine Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Arif Karademir, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri İsmail Gerim, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı ve Dış Ticaret Konseyi Başkanı Murat Bayizit ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.
Törende konuşan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, girişimciliğin Bursa için vazgeçilmez olduğunu vurguladı. Teknoloji Transfer Ofisi’nin adeta bir kuluçka merkezi olarak yapılandırıldığını anlatan Gerim, “Elbette önemli olan binayı yapmak değil, bunu işletecek insan kaynağına da ihtiyaç var. Bundan sonra buraları dolduracak yeni girişimcilere ihtiyaç olacak. Dolayısıyla böyle bir strateji ile yola çıkıldı” dedi.
Girişimcilik Başkenti tanımlamasının Bursa’ya yakışacağını düşündüklerini belirten Gerim, “Belki girişimcilik başkenti tabiri belki ideal bir vizyon kelimesi gibi ama Bursa’ya da yakışacağını düşünüyoruz. Çünkü Osmanlı’dan bugüne bakıldığında gerçekten girişimcilikle ilgili çok önemli adımların atıldığı, ilk sanayi tesislerinin, organize sanayinin temellerinin atıldığı bir yer Bursa” dedi.
Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Arif Karademir ise, programın canlanabilmesi, ete kemiğe bürünebilmesi için, istekli ve motivasyonu yüksek katılımcıların olması gerektiğini belirtti. Karademir, “Bursa Teknik Üniversitesi bildiğiniz gibi yeni bir üniversite, daha alacağı çok yol var, alacağı çok fiziki mekan var, binalar var ama her şeye rağmen bahanenin arkasına sığınmadan mevcut imkanlarla yapabileceği ne varsa yapmaya çalışıyor. Çok daha iyi yerlere gelebiliriz” diye konuştu.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı ve Dış Ticaret Konseyi Başkanı Murat Bayizit ise şunları kaydetti: “Malumunuz Bursa tabii ki Türkiye’nin şu anda 25 milyar dolar iç ticaret hacmiyle ikinci büyük ihracat şehri. Yapılan bütün çalışmalar üretim ve ihracat odaklı projeler. Ticaret sanayi odası olarak da gerek alt yapı çalışmalarımız gerekse insan kaynağını arttırmamız hep ihracat odaklı yaptığımız çalışmalar. Bu bir başlangıç bana göre, bunun sonuçlarını meyvelerini biz ileriki zamanda çok alacağız. Sahada da alacağız, bundan eminim. Başta BEBKA olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
Eğitimi sağlayan Worldef Businees School Genel Müdürü Orxan Isayev de, ilk defa Worda Business School olarak üniversite ile sanayi camiasını bir araya getiren bir proje düzenlediklerini ifade etti. Isayev, “Yaklaşık 1,5 aylık bir projemiz oldu. E-ihracat mentörlüğü programı, bu program kapsamında 1,5 ay süresinde 9’dan fazla eğitmen program içinde yer aldı. Eğitmenlerimizde birebir sektörden kendi tecrübelerini aktardılar. Eğitmenlerin eğitimi kapsamında düzenlenmiş olan bu program sonucu olarak artık eğitmenlerimiz öğrencilerine ve sektöre bu konuda detaylı bilgi birikimlerini paylaşacaklar, danışmanlık ve eğitim hizmetleri verecekler” dedi.