BEBKA ve Eskişehir Sanayi Odası’nın ortaklığında Anadolu Üniversitesi’nde düzenlenen 6. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde seramik, cam ve pişmiş kil konusu masaya yatırıldı.
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Eskişehir Sanayi Odası’nın (ESO) ortaklığında, Eskişehir Sanayi Geliştirme Merkezi’nin (SANGEM) yürütücülüğünde, TÜBİTAK, Türkiye Teknolojileri Geliştirme Vakfı (TTGF), Anadolu Üniversitesi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Organize Sanayi Bölgesi’nin (EOSB) desteğiyle gerçekleştirilen ESİNKAP 6. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği Anadolu Üniversitesi (A.Ü.) Kongre Merkezi’nde yapıldı.
‘Seramik, Cam ve Pişmiş Kil’ konusunun ön planda olduğu 6. Ar-Ge Proje Pazarı açılışında konuşan ESO Başkanı Savaş Özaydemir, ESO ve EOSB’nin, Ar-Ge ve Ür-Ge inovasyon ve tasarım yeteneklerinin gelişmesini ve ekonomik katma değerlere dönüşmesini dikkate aldığını belirterek, “Geleneksel hale gelen ve sürdürülebilirliğini kanıtlayan ESİNKAP Ar-Ge Proje Pazarı alanında en önemli faaliyetlerden biri oldu” dedi.
ESO BAŞKANI ÖZAYDEMİR: SEKTÖREL KÜMELENME AÇISINDAN HEDEFLERİMİZ VAR
ESİNKAP 6. Ar-Ge Proje Pazarı’nın ana temasını seramik, cam ve killi toprağın oluşturduğunu ifade eden Özaydemir, “Projelerin sergilendiği ortamda sanayicilerin, akademisyenlerin, sektör uzmanlarının ve müstakbel girişimcilerimiz olan öğrencilerin gelecek vaat eden yeni bağlantılar kuracağı düşüncesindeyiz” diye konuştu. Eskişehir ve Bilecik’in ESİNKAP 6. Ar-Ge Proje Pazarı’nın temalarının köklerini tarihten gelen geleneksel bölgesini oluşturduğunu vurgulayan Savaş Özaydemir, “Adı geçen bu bölge cumhuriyetimizin sektörel kümelenme açısından hedefler koyduğu bir alandır” şeklinde konuştu. Özaydemir, bu projelerin hayata geçirilmesinde sağladığı katkılar nedeniyle BEBKA’ya teşekkür etti.
Eskişehir Bilecik Kütahya (EBK) Seramik İş Kümesi Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Üstündağ ise, “Ar-Ge faaliyetlerinin yetersiz olduğu toplumların, taşeronluktan öteye gidemeyeceği yadsınamaz bir gerçektir” dedi. Ar-Ge’nin kaynağını, üniversiteler ile kalifiye elemanların oluşturduğunu kaydeden Üstündağ şöyle konuştu:
“Bugün dünya üzerinde çok kalabalık olup, yeterli eğitim kalitesine ve kalifiye çalışana sahip olamayan ülkelerin durumu, bu ifadeyi destekleyici niteliktedir. Kâğıt üstünde değil, gerçekten doğru eğitimden geçirilmiş kişiler ve bu yönde yapılacak düzenlemeler, farkındalık oluşturup kalıcı ilerlemeleri sağlayacaktır.”
Etkinliğe, TTGV Teknoloji Geliştirme Projeleri Grubu Uzmanı Evren Bükülmez, Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Tuncay Döğeroğlu, öğretim görevlileri ve davetliler katıldı. Proje Pazarı, açılış konuşmaları ve sunumların ardından kapanış kokteyli ile son erdi.