Bursa Eskişehir Bilecik illerini kapsayan TR41 Bölgesindeki girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi, büyüme potansiyeli yüksek firmaların desteklenerek yatırım almasını amaçlayan ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Anadolu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ARİNKOM TTO) ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOM) tarafından birlikte yürütülen Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı’nın uygulama aşamasına geçildi.
Kısa adı TechUP olan Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programına girmeye hak kazanan 12 firmanın katılımıyla ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi’nde gerçekleştirilen Tanışma Toplantısı ve Eğitim ile programın başlangıcı yapıldı.
Programa kabul edilen ve 4 aylık bir sürece başlayan firmalar yazılımın yanı sıra görsel sanatlar, kozmetik, robot vb. farklı alanlarda faaliyet gösteriyorlar.
TechUP Programı kapsamında yer alan firmalar ve projeleri şöyle;
*BLG Robotik (DÜPUS – Dinamik Üretim Planlama ve Çizelgeleme Yapay Zeka Sistemi), *BORTEK Bor Teknolojileri (bor içerikli KNFLEX Diz masaj kremi), *Umay Müze Tasarım ve Teknolojileri (Kronos Zaman Gezgini ile geçmişi günümüze taşıyacak projesi), *Evosoft (sektörel bazda özelleştirilebilen CRM tabanlı bir bulut platformu olan Evobulut ürünü), *BİLTAY Teknoloji (SCIENTA ERP Platformu Projesi), *Alpantech (akıllı telefonlar ile kontrol edilmekte ve kendi kendine ayakta durabilen denge oyuncağı ürünü), *Çözüm TR (ATES Akıllı Trafik Envanter Sistemi ürünü) *Modoya Elektronik Otomasyon Mühendislik Danışmanlık A.Ş. (kendi tasarımları olan Otomatik Yönlendirmeli Araç ürünü), *TE Sistem Elektronik (yerli üretim olan Ongrid Solar İnverter ürünü), *Piton Yazılım (entegre bir Akıllı Ulaşım Sistemi olan ALFA Sistem ürünü), * WMD (IOT ve Endüstri 4.0 alanlarında WiseBox ürünü), *EKS Yazılım (yeni nesil ön muhasebe programı EDC sistem ürünü).
Bursa Vali Yardımcısı ve BEBKA Genel Sekreter Vekili Yunus Fatih Kadiroğlu’nun verdiği bilgiye göre, TechUP Programının bundan sonraki aşamasında ilk olarak firmalar analiz edilecek, analiz sonuçlarına göre yatay ve dikey mentorlük çalışmaları ile firmalar yatırım alabilecek noktaya taşınacak. Program sonunda yapılacak Demoday (Girişimci-Yatırımcı Buluşması) ile firmalar geliştirdikleri teknoloji ile yatırımcıların karşısına çıkacak ve yatırım arayacaklar.