2009 yılından beri organize edilen ve BEBKA’nın 2011 yılından beri ortak olarak yer aldığı, uluslararası platformda önemli gelişmelerin ve yeniliklerin interaktif olarak aktarıldığı, sektör için önemli adımların atıldığı, tekstil ve konfeksiyon sektörlerinin gelecek vizyonuna ışık tutan ‘Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Ar- Ge Proje Pazarı’, 3-4 Nisan 2014 tarihlerinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlıyor.
İnovasyon ekonomisine geçişin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi, Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir istikrarlı bir yapıya sahip olabilmesi ve dünya ekonomisinde hak ettiği yeri alabilmesi adına bu yıl, altıncısı gerçekleştirilecek " Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi”nde alanında uzman konuşmacılar yer alacak.
UTİB ve BTSO ortaklığıyla düzenlenen etkinlikte, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve BUTEKOM organizasyon ortağı, TÜBİTAK ve Bursa Büyükşehir Belediyesi de destekleyen kurum olarak katkı verecek. Etkinlik süresince, akademisyenler, profesyoneller, öğrenciler ve sektör temsilcilerinden oluşan katılımcı yerli ve yabancı konukların projeleri takip etmesi bekleniyor. İki gün sürecek çalışmalarda, yerli ve yabancı akademisyen ve araştırmacılar, önemli AR-GE merkezleri ve teknopark çalışanları, inovatif proje önerilerini sanayici ve ihracatçılara sunarak projelerin ortaklığa dönüştürülmesini hedefleyecek. Sanayici ve sektör temsilcilerini bir araya getirecek zirvede, yerli ve yabancı proje sunumu yapılacak.
Dünya çapında başarı kazanmış yerli ve yabancı üniversiteler, enstitüler, Ar-Ge Merkezleri ile teknoparklardan gelen alanında uzman akademisyen ve araştırmacılar ile ihracatçı ve sanayicilerle birlikte bir zirve atmosferi içinde buluşturacak olan AR-GE Proje Pazarı vasıtasıyla, Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründeki ihracatçı şirketlerin, sürekli gelişimine ve vizyonunun artırılmasına yönelik olarak yüksek katma değerli, inovatif, akıllı giysi ve teknik tekstil ürünlerinin üretimi, iç piyasada kullanımı ve ihracatının sürdürülebilir kılınması amaçlanıyor. Bu yıl belirlenen kategoriler ise inşaat tekstilleri, taşıt tekstilleri, ev tekstili,· fonksiyonel giyim tekstilleri, koruyucu ve askeri tekstiller olarak sıralandı.
Altıncısı yapılacak Uluslararası Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründeki Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinin ilk beşinde 127 proje sanayiciyle buluşarak ortak buldu. 2009 yılında ilk düzenlenen ilk Ar-Ge Proje Pazarı’nda proje başvuru sayısı 67 iken, geçen yıl bu sayı 330’a yükselmiştir. Katılımcı sayısı ise 145’den 2500’e ulaşmıştır. Geçtiğimiz yıl 17 ülkeden 49 yabancı araştırmacı ve akademisyenin katıldığı etkinliğe, bu yıl 26 ülkeden toplam 60 yabancı araştırmacı ve akademisyen katılacaktır.
Önümüzdeki dönemde bu önemli etkinliğin yurt çapına yayılması, melek yatırımcıların davet edilerek ve projelere mali destek sağlanarak hayata geçirilmesine destek olunması gibi ilave çalışmalarla Ar-Ge Proje Pazarı’nın daha etkin ve yaygın hele getirilmesi amaçlanıyor.
Uluslararası Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründeki Ar-Ge Proje Pazarı hakkında detaylı bilgi için:
http://www.utibargeprojepazari.com/