UHKİB tarafından BEBKA desteğiyle yürütülen BUTEKOM Akademi, tekstil ve konfeksiyon sektörünün özel eğitim ve Ar Ge üssü olacak.
Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) tarafından Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının (BEBKA) desteğiyle yürütülen “Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) Akademi, tekstil ve konfeksiyon sektörünün özel eğitim ve Ar-Ge üssü olacak.
UHKİB’in yazılı açıklamasına göre, tekstil ve konfeksiyon sektörüne özel eğitim ve Ar-Ge platformu oluşturmak amacıyla yürütülen proje kapsamında, sektörün Ar-Ge çalışmalarına yönelik eğitim ihtiyaçlarının tespit edilmesi, sektöre özel kütüphane ve görsellere sahip eğitim salonu oluşturularak, örnek eğitimlerin gerçekleştirilmesi ve Ar-Ge çalışmaları için model uygulamalar yapılması hedefleniyor.
“BUTEKOM Akademi”nin proje danışmanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, projenin, 2013’teki “Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Ortak Kuruluş: BUTEKOM” projesinin devamı niteliğinde olduğunu belirtti. Ulcay, BUTEKOM projesinde 3 firmanın yer aldığında işaret ederek, “BUTEKOM Akademi projesinde 10 firmayla çalışılarak, projeler en baştan itibaren firmalar ile birlikte hazırlanacak. Projenin, eğitim ve teknolojik danışmanlık hizmetlerinin güçlenmesine katkı sağlamasının yanı sıra sektörde sağlanan bu farkındalık ile işletmelerin verimliliği ve karlılığında artış sağlayarak, Türkiye tekstil ve hazır giyim sektörleri ekonomisine katkı sağlanmasını bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
2015 yılı mayıs ayı içerisinde tamamlanması öngörülen “BUTEKOM Akademi” projesinin, tekstil ve hazır giyim sektörlerinde yoğun üretim şartlarından dolayı çalışanların, takip edemediği dünyadaki gelişmelerin sektöre aktarıldığı ve güncel teknoloji takibinin sağlandığı bir eğitim ve Ar-Ge platformu niteliğinde olması amaçlanıyor.
Tekstil sektörüne özel eğitim alanı oluşturulması ve burada çok yönlü iş birliklerinin sağlanması, Ar-Ge odaklı eğitim ihtiyaç analizi yapılması, elde edilen raporlar doğrultusunda sektöre özel konularda eğitim konuları belirlenerek proje süresince 10 eğitim düzenlenmesi, sektöre özel yerli ve yabancı kaynakların yer aldığı, görseller ve numunelerle desteklenmiş kütüphane oluşturulması ve 10 firma ile Ar-Ge projesi yazma model uygulaması da projenin hedefleri arasında yer alıyor